ALBERT NAĐ OGOLIO PROBLEME: Vi ste sastavni deo ovog cirkusa...
Albert Nađ, Foto: Starsport©

AU

ALBERT NAĐ OGOLIO PROBLEME: Vi ste sastavni deo ovog cirkusa...

Trener Partizana iskren do koske

Objavljeno: 13:03h

Fudbaleri Partizana u sredu od 16 časova gostuju ekipi Napretka u Kruševcu, u okviru plej-ofa Superlige Srbije.

Novi trener crno-belih Albert Nađ priželjkuje prekid crne serije i prvu pobedu od kako je nasledio Igora Duljaja.

Za početak je pojasnio izjavu nakon poraza od Vojvodine, pa opširno govorio o situaciji u timu.

- Sigurno nisam priželjkivao da debitujem porazom pred našom publikom. Oduvek, sastavni deo su porazi, imali smo kratak perido da bvismo nešto promenili u odnosnu na TSC. Definitivno imamo neke svoje ideje koje moramo da popravimo, da nađemo bolje rešenje. Igramo protiv ekipe koja je mnogo promenila u poslednje vreme, novi trener i način igre. Mi moramo da se baziramo na sebe, budemo brži i agresivniji na sredini terena i mislim da smo tu imali dosta problema i hitrije ekipe su nam pravile dosta veći problem. Moramo da počnemo da pobeđujemo da bismo zadržali mesto koje nam donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Istakao je da će dobro protiv Napretka biti samo pobeda.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

- Dobro je ako budemo pobedili. Nemojmo da se zavaravamo da ćemo imati lak posao i to su igrači koji se dokazuju. Mi ćemo se bazirati na način nakoji ćemo doći do pobede.

Ima problema sa povredama...

- U prošloj utakmici smo imali kadrovskih problema, imali smo izmena, Baždar je imao povredu, Sveta je već neko vreme povređen, videćemo da li će igrati u poslednje dve tri utakmice. Svako ko izađe na teren tražiću da ispune zahteve stručnog štaba. Promenom načina treninga moćžda ćemo ubrazi igru. Ne kažem da je bilo loše, ali možda promenama u glavi da moraju brže.

Šansu su opet dobili Janković i Saničanin.

- Aleksu smo stavili, u odnosu na Severinu koji nije mogao da igra, bio je dobar profil igrača. Dan pre utakmice rekao je da nije spreman da igra sto odsto (Severina) i mislio sam da nije mnogo značilo da ga stavljam u tim. Bilo je bolje da stavljam bilo kog drugog igrača da ne rizikujemo novu povredu. Aleksa nije bio dosta dugo u takmičarskom pogonu i to se videlo na prekidima, dan pre toga je radio to fantastično. Na kraju smo primili gol iz našeg kornera na kontru. Saničanin je dugo tu i ima pritisak od publike, ali je sasvim dobro odradio utakmicu. Izuzetno je dobro radio na treninzima u prošlom periodu i mislim da bi Igor povukao isti potez. Imali smo probleme sa Kovaćevićem koji je kažnjen, i Markovićem koji je povređen i verovatno će biti još dve tri nedelje.

Saldanje neće biti u timu, Kovačević se vraća.

- Kovačević se vraća. Za sada je Saldanja siguran da ne može. Sačekaću trening i odrediću onda putnike, imam nešto u glavi, biće promena. Za mene onih jedanaest koji izađu najboljih koji u tom momentu igraju u timu.

Potom je pomenuo opcije u napadu, pa čak i Andriju Pavlovića-

- Baždar je radio maksimalno. Ostale su nam tri opcije napadača - Baždar, Nikolić i Pavlović. Ko će igrati ostaviću da sačekamo, vidimo na treningu. Ne mogu da kažem da li će igrati Pavlović. Bio je van trenažnog procesa čitavu sezonu. Zamislite danas se Baždar ili Taki povrede. Koga imam licenciranog, pa Pavlovića. Da li bi ga stavio, ne znam. Pričam samo o opcijama koje postoje. Svakako nije u dobrom momentu.

Istakao je Nađ da je analiza meča mnogo značila posle Vojvodine.

Albert Nađ
Albert Nađfoto: Starsport©

- Posle utakmice imali smo trening oporavka. Dotakli smo se mi u stručnom štabu šta to nije valjalo. Zahvalio bih se Strahinji Panduroviću iz Teleoptika, pa smo koristili Miloša Podunavca za analitiku. U petak ujutru smo pogledali neke stvari, posle toga smo im dali dva dana odmora. Svi su svesni da smo u jednoj situaciji u kojoj nismo očekivali, pet poraza zaredom. Svesni su da moraju da poprave neke stvari i nikome od igrača ne padaju teže te stvari. Pokušaćemo da se vratimo na pobednički put. Probaćemo da napravimo povoljne rezultate u četiri meča do kraja.

Kao igrač se u Partizanu nije susretao sa ovakim situacijama.

- Na sreću kada sam bio u Partizanu nisam bio u ovakvoj situaciji, ali da u Španiji. Trener sve pokušava, ali kada izađeš na teren, sve ono što trener govori i govorio je ostaje samo odluka na terenu i mislim da je to najbolje. O taktičkim stvarima nisam mogao da razgovaram sa trenerima, ja lično. Saldanja može da promaši milion šansi, ali mi bismo na taktičkom planu mogli bolje. Ako promaši nema veze, doći će, ima kvalitet. Bio je odsutan dva meseca, nije kakav je bio pre povrede. Moramo da imamo strpljenje i da mu svi pomegnemo. Nadamo se da će doći od sledeće utakmice na nivo od pre povrede.

Odbrana jeste problem, ali kako kaže, ona počinje od napada.

- Moramo da počenmo da se branimo od napada, da drugačije ulazimo u presing, znamo kada. Osnovni problem je naš vezni red, imaju mnogo kvaliteta, ali možda bi morali da budemo čvršći, direktniji, da osvojimo svaku loptu. To nismo videli protiv Vojvodine, svaka druga lopta je bila u njihovim nogama i vrlo brzo su radili transformaciju pasa, Seri je pravio probleme desno. Zato smo hteli da usmeravamo loptu na drugi deo terena, nismo uspeli. Pokušaćemo da osujetimo Napredak i da naše najbolje stvari doteramo do perfekcije.

Nema zamerke na kritike na račun tima.

- Kritike su sastavni deo, mi nemamo nikakav problem, svestan sam da će hvaliti kada su tu rezultati i suprotno. Verujem u ekipu i sebe, kao i vama što kažem, vi ste sastavni deo ovog cirkusa ovde, imate pravo. Nemam pravo da kritikujem nekoga sa tribina ako protestuje.

Govorio je i o kvalitetima Bibarsa Natha.

Partizan - Vojvodina
Partizan - Vojvodinafoto: Starsport©

- Da li vi smatrate da moramo imati pokretljiviji vezni red? Kada ulaziš u godine funkcionalno slabiš, ali neosporno da znači mnogo svojoj ekipi. Videli smo da njegovim pasovima možemo da ugrozimo protivnika. Jedan detalj pamtim, on kreirao jedan na jedan Gohu, on to nije rešio, ali to je nama potrebno. Naravno da je u datom momentu bitno imati posed sa loptom unapred, da se ne vraćamo jer ti predstoji borba za taj deo terena i da priđeš golu. Fudbal se igra za golove. Što ne znači da i moje funkcije kada sam ulazio u godine nisu slabile, nisam igrao isto sa 28 i 33, ali sam bio pametan da znam šta mogu, šta ne mogu. Ne moraš da budeš brz igrač, ali možda možeš brzo da misliš, čak ima rešenje ili dva pre nego što lopta dođe do njega.

Priču je zaključio sa Gohom, koji će morati da pruža bolje partije.

- Došao je na početku sezone odnosno na kraju pripremnog perioda. Očekujem da bude na većem nivou, ali treba da mu damo podršku. Koliko ćemo izvući iz njega videćemo kada podvučemo. Na nekim pozicijama Goh može pružiti više nego na drugoj, ima kvalitet. Očekujem od svih da pokušamo da donesu više za konačan rezultat.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.